Окупанти відновили підірваний пам’ятник Леніну в Донецьку та нібито затримали винних

 

У Донецьку закінчили відновлювати пам’ятник Леніну на центральній площі після спроби його підриву наприкінці січня. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив глава окупаційної адміністрації міста Ігор Мартинов.

Також він заявив, що “охорона пам’ятника Володимиру Іллічу посилена”, а група осіб, підозрюваних у скоєнні “теракту”, була затримана.

“На відеокамерах, розташованих на площі, було все відзнято, видно, хто це, що це. Ці негідники затримані, і будуть вжиті заходи по відношенню до них”, – зазначив “мер”, не уточнивши, кого саме підозрюють у “теракті”.

Нагадаємо, підрив постаменту пам’ятника Леніну на однойменній площі в Донецьку стався 27 січня вночі. Внаслідок вибуху відкололася частина п’єдесталу, тоді як сама статуя значних пошкоджень не отримала. Під час вибуху ніхто не постраждав.

Окупаційна влада “ДНР” оголосила подію “терактом” і пообіцяла протягом тижня відновити монумент.

Раніше повідомлялося, що 31 грудня 2015 року житель Донецька намалював на цьому ж пам’ятнику Леніну український національний прапор, за що охоронці з числа бойовиків отримали сувору догану.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна