Українські військові попередили провокційний теракт бойовиків у “сірій” зоні

 

Військовослужбовці Збройних сил України неподалік Попасної (Луганська область) затримали автомобіль, який пересувався в так званій “сірій” зоні – у тому її районі, де проводилося розмінування та відновлення ліній електропередач.

“Слід зазначити, що роботи з розмінування та відновлення у “сірій” зоні проводяться лише за обопільної домовленості між сторонами конфлікту, під пильним наглядом представників СЦКК та спостерігачів ОБСЄ.
В день, коли було затримано автомобіль, роботи з відновлення ЛЕП проводиться не могли, адже не було відповідного запиту”, – інформує прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Автівка пересувалася з боку, окупованого проросійськими бандформуваннями. Проте найбільшу зацікавленість викликав смертоносний багаж автомобіля.

“Так, в машині знаходилися вибухівка, засоби підриву та протитанкова міна, підготовлена для встановлення таким чином, щоб її неможливо було знешкодити.
Вочевидь, цей арсенал було підготовлено для чергової кривавої провокації з метою скомпрометувати Україну”, – зазначає штаб АТО.

Штаб антитерористичної операції оприлюднив свою версію щодо можливого перебігу цієї провокації.

“Протитанкову міну планувалося встановити під опорою ЛЕП. За замислом бойовиків, на ній мали б підірватися українські сапери разом із робітниками, які проводили б відновлені роботи. А в ідеалі – представники місії ОБСЄ”, – вважають у штабі АТО.

“У подальшому планувалося надати цій події широкого розголосу з метою звинуватити Україну в мінування об’єктів інфраструктури та зриві мінських домовленостей”, – зазначають у штабі.

Читайте також:
“Сепари” поставили новий рекорд за кількістю обстрілів. У ЗСУ – 11 поранених

Через агресивність бойовиків Кучма скасовує чергову зустріч ТКГ в Мінську

Затриманий СБУ диверсант із батальйону “Призрак” розколовся перед камерою. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна