Затриманий СБУ диверсант із батальйону “Призрак” розколовся перед камерою. ВІДЕО

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовими Збройних сил затримали на Луганщині поблизу села Оріхове Попаснянського району бойовика терористичного батальйону “Призрак” так званої “армії ЛНР”.

Як інформує прес-центр СБУ, цей мешканець Запорізької області був завербований російською спецслужбою у травні 2014 року, коли перебував у Росії.

Іван – так звуть чоловіка – отримав наказ перейти лінію розмежування та приєднатися до бойовиків на блокпосту в Первомайську. По прибуттю його затримали бойовики з числа донських козаків та доправили до комендатури в Алчевську, а потім – до штабу тербатальйону “ЛНР” “Призрак” (очільник – Олексій Мозговий). Там він, за власним зізнанням, отримав посаду зв’язківця при штабі, обробляв інформацію з бойових підрозділів. Також виконував обов’язки коригувальника вогню терористів.

Іван розповів на камеру (див. відео згори), що його безпосереднім командиром був громадянин Росії казахської національності з позивним Кирди.
За відмінну службу бойовик отримав від сепаратистів медаль “За бойові заслуги”.

Співробітники СБУ при затриманні вилучили у бойовика дві гранати Ф-1 та РГД-5.
За оперативною інформацією, він прибув на підконтрольну українській владі територію для підготовки диверсійних актів на об’єктах залізничної інфраструктури.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення спільників затриманого бойовика.

Читайте також:
На Луганщині затримали колишнього бойовика з батальйону “Призрак”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна