Теракт біля шиїтського храму в Дамаску: щонайменше 59 жертв. ОНОВЛЕНО

 

Щонайменше 59 людей загинули і 128 отримали поранення в результаті подвійного теракту в місті Дамаск, столиці Сирії. Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ країни, передає Al Arabiya.

Телеканал угрупування “Хезболла” заявив, що атаки були здійснені сьогодні в районі Саєда Зейнаб, де розташована головна шиїтська мечеть. Там прозвучали два вибухи.
Державне телебачення показало кадри палаючої будівлі й розбиті автомобілі, не навівши подробиць.

Відомо, що район Саєда Зейнаб із відомою мечеттю є популярним місцем паломництва для шиїтів з Ірану, Лівану та інших країн мусульманського світу.
У храмі знаходиться могила дочки Алі ібн Абі Таліба, двоюрідного брата пророка Мухаммеда, якого шиїти вважають наступником пророка. Суперечка через успадкування і призвела до розколу в ісламі між сунітами й шиїтами.

Храм на площі Саєда Зейнаб був свідком важких боїв протягом перших років сирійського конфлікту, який почався в 2011 році, але з тих пір сирійська урядова армія та ополченці-шиїти на чолі з “Хезболлою” встановили захисні блокпости навколо нього.

Читайте також:
Мирні переговори щодо Сирії почалися, але делегації засідатимуть у різних кімнатах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна