В уряді прозвітували про розширення бюджетної програми “Українська книга”

 

У минулому році успішно було виконано бюджетну програму “Українська книга”. Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі Держтелерадіо з посиланням на розширене засідання колегії відомства, яка підбила підсумки діяльності відомства в 2015 році і обговорила плани на поточний рік.

“Якщо в 2014 році за цією програмою було видано книг на 7 мільйонів гривень, то в 2015-му – на суму понад 40 мільйонів. Завдяки бюджетному фінансуванню побачили світ 255 видань загальним тиражем 495,5 тисячі примірників, які надійшли до бібліотек України”, – інформує прес-служба ДТР.

Для порівняння: раніше інформагенції повідомляли, що в 2014 році в рамках програми “Українська книга” друкувалося 94 видання.

Голова відомства Олег Наливайко назвав книговидавничу справу “одним із пріоритетів діяльності Держкомтелерадіо”.
За його словами, зокрема, Держтелерадіо виконало завдання програми діяльності Уряду: розробило і внесло на розгляд Кабінету Міністрів “Концепцію державної політики щодо розвитку національної видавничої справи та популяризації читання на період до 2020 року”. Після її схвалення відомство розробить конкретну програму підтримки української книжки та читання.

“У 2016 році реалізація бюджетної програми «Українська книга» відбуватиметься за новими правилами. Річ у тім, що ми отримували багато, на мою думку, справедливих нарікань від громадських організацій, видавництв, письменників щодо кулуарності й невідповідності потребам часу процесу формування програми, – зазначив Олег Наливайко. – Було ухвалено принципове рішення – врахувати зауваження та змінити порядок відбору книг [які друкуються бюджетним коштом], зробити його більш відкритим та зрозумілим”.

Відтак, свідчить чиновник, розширено список тематичних розділів видань. Тепер у рамках програми видаватимуться, крім інших, видання військово-патріотичного спрямування, а також переклади творів українських авторів іноземними мовами.
За новими умовами один видавець може подавати не більше трьох заявок на один тематичний розділ. Ця норма унеможливить дисбаланс, який мав місце раніше, коли значну частину коштів отримували кілька великих видавництв.

Читайте також:
Літературні підсумки 2015 року. Основні акценти “ЛітАкценту”

Держкомітет оприлюднив план запуску Суспільного ТБ й радіо у 2016 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна