Держкомітет оприлюднив план запуску Суспільного ТБ й радіо у 2016 році

 

“Найбільшою реформою в медійній сфері за часів незалежної України” назвав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко створення Суспільного телебачення і радіомовлення (НСТУ).
“Ця реформа стала можливою завдяки злагодженим діям влади та громадянського суспільства, – наголосив Наливайко на розширеному засіданні колегії Держкомтелерадіо 26 січня. – Цей консенсус дозволив ухвалити закон про суспільне мовлення, який відповідає усім міжнародним стандартам”.

Як повідомили Новинарні в прес-службі ДКТР, на колегії констатували, що 2015 рік став роком імплементації положень закону про суспільне мовлення: завершено етап інтеграції обласних державних телекомпаній до складу Національної телекомпанії, вирішено майже всі юридичні та майнові питання у відповідності до чинного законодавства, сформовано наглядову раду майбутнього НСТУ.

“Отже, 2016 рік має стати роком запуску вітчизняного суспільного мовлення, – зазначив Олег Наливайко. – При цьому більшість функцій Держкомтелерадіо, в тому числі і відповідальність, перейдуть до наглядової ради і правління НСТУ.
Пріоритетним для них стане нове завдання – виготовлення сучасного, якісного, проукраїнського контенту, який відповідатиме високим стандартам суспільного мовника”.

За повідомленням прес-служби, Держкомтелерадіо в 2016 році продовжуватиме виконувати функції головного розпорядника бюджетних коштів, здійснюватиме відповідно до законодавства повноваження з управління державним майном, що не увійде до статутного капіталу НСТУ у процесі корпоратизації.

До повноважень Держкомтелерадіо, як єдиного акціонера, належатиме:

  • участь в управлінні Національного суспільного телебачення;
  • прийняття рішень про випуск акцій НСТУ, їх розміщення;
  • затвердження принципів корпоративного управління компанією, висновків ревізійної комісії, положень про наглядову раду, правління, річного звіту про фінансово-господарську діяльність;
  • здійснення контролю за використанням та збереженням переданого НСТУ майна.

Оскільки важливою частиною суспільного мовлення є радіо, Держкомтелерадіо реалізовуватиме в 2016 році розроблений відомством план модернізації та розвитку мереж ефірного радіомовлення в СХ та FM-діапазонах.
Планується закупити та встановити вісім передавачів СХ-діапазону та розбудовувати дві мережі УР-2 та УР-3 у FM-діапазоні шляхом отримання частот, закупівлю та встановленню 94 передавачів, повідомляє пре-служба відомства.

Читайте також:
15 кроків до свободи: в Україні почали втілювати закон про роздержавлення друкованих ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна