Лідер “ДНР” відмовився виконувати Мінські угоди в частині допуску українських партій

 

Лідер самопроголошеної “ДНР” Олександр Захарченко заявив, що, згідно з Мінськими угодами, на Донбасі мають відбутися вибори, але на цих виборах не буде представників будь-яких загальноукраїнських партій.
Про це, як повідомляють “Новости Донбасса”, Захарченко заявив на прес-конференції у Донецьку.

“Хоче цього Україна чи ні, але ми виконуємо Мінські угоди і згідно з цими домовленостями ми маємо провести вибори.
Але ми їх проведемо згідно із законами “Республіки”. На цих виборах, як би Україна не намагалася, чи не буде представників всіляких українських партій, які закликали і закликають воювати проти Донбасу”, – заявив ватажок сепаратистів Донеччини.
Захарченко додав, що в місцевих виборах у “ДНР” “не братимуть участь жодні олігархічні партії”.

Як повідомляла “Новинарня”, у “ДНР” і “ЛНР” зараз триває формування формування так званої “багатопартійної системи”, водночас людей масово заганяють у найбільшу “провладну” партію У “ДНР” це “Донецька республіка” Захарченка.

Нагадаємо також, що під час минулого раунду переговорів у Мінську сторона бойовиків не підтримала жодної пропозиції Києва щодо змісту наступних виборів на окупованих територіях.

Делегати так званих “ДНР/ЛНР” продовжують заперечувати участь загальноукраїнських партій у цих виборах, проведення їх за чинним українським законодавством, під юрисдикцією українських судів та ЦВК, за присутності міжнародних миротворців. Про це заявляв Роман Безсмертний – представник Києва на засіданні політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську.
Також бойовики вимагають мажоритарної системи виборів замість багатопартійної пропорційної, на якій наполягає Україна.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна