Хорольська міськрада таки скасувала своє рішення про перейменування вулиці Героїв Небесної сотні на честь Леніна

 

Після бурхливих дебатів депутати міської ради міста Хорол Полтавської області вирішили все ж перейменувати вулицю Леніна на Героїв Небесної сотні. Про це повідомляє видання “Полтавщина”. Таким чином, передає “Новинарня“, вони під тиском громадськості скасували власне рішення про зворотне перейменування.

Раніше, перед Новим роком, у Хоролі знову з’явилася вулиця Леніна – адже 23 грудня 2015 року міськрада скасувала прийняте в лютому 2014 року рішення про перейменування вулиці Леніна на Героїв Небесної сотні.

“За Леніна” голосувала більшість місцевих депутатів від партій БПП “Солідарність”, “Батьківщина”, “УКРОП”, Партії простих людей Капліна, Аграрної партії, та “Рідне місто”.

Це викликало бурхливу реакцію як серед жителів Хорола, так і по всій Україні. Противники рішення заявили, що готують позов до суду, адже рішення міськради суперечить нормам Закону України “Про засудження комуністичного на націонал-соціалістичного режимів”.

13 січня відбулося нове засідання міської ради, це обговорювали перейменування.

“Частина депутатів та представники Хорольського млинзаводу внесли пропозицію, щоб вулицю перейменувати частково, до певних меж, адже, за неофіційною інформацією, млинзавод реалізує частину своєї продукції до Росії, тому не хоче мати юридичну адресу із «майданною» назвою. Однак 18 депутатів, більшість від складу, проголосували за [зворотне] перейменування вулиці”, – інформує “Полтавщина”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна