Остання доба АТО перед новим перемир’ям: 22 обстріли, троє поранених

 

За добу Дня Незалежності України, 24 серпня, незаконні збройні формування на Сході 22 рази обстрілювали позиції ЗСУ. Троє наших бійців отримали поранення – в результаті вогневого протистояння на шахті “Бутівка” в першій половині доби.
До 18:00 було зафіксовано 11 обстрілів, стільки ж – увечері, передає “Новинарня” з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Донецький напрямок. “Після 18-ї години російсько-окупаційні угруповання продовжували застосовувати озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів, та вести активні бойові дії у районі Авдіївської промзони. Тут із вечора і майже до опівночі бойовики зі сторони Ясинуватої, Яковлівки, Спартака били по наших опорних пунктах із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На такі привітання до Дня Незалежності України наші бійці відповідали щільним вогнем. Також бойовики випустили щонайменше 27 мін калібру 82 міліметри поблизу Троїцького”, – повідомили у штабі.

На Луганському напрямку бойовики ввечері били зі 120-міліметрового міномета по наших укріпленнях біля Катеринівки. 82-мм міномети противника працювали на підступах до Новоолександрівки та Новотошківського. Важка зброя “працювала” на околицях Новоолександрівки та Катеринівки і в першій частині дня.
У районі Станиці Луганської ввечері зафіксовані обстріли із застосуванням великокаліберних кулеметів.

На Маріупольському напрямку близько 8-ї години ранку бандити випустили 10 мін калібру 120 міліметрів у районі Чермалика.
Наприкінці доби в секторі “М” було відносно тихо. Лише близько 20-ї години неподалік селища Тарамчук бойовики відкривали вогонь з гранатомета і стрілецької зброї.

Нагадаємо, з 0:00 25 серпня почалося т. зв. “шкільне перемир’я”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна