Бій у День Незалежності на шахті “Бутівка”: поранені троє військових ЗСУ

 

День Незалежності України у районі проведення АТО не пройшов тихо. З опівночі російсько-окупаційні угруповання 11 разів порушили “перемир’я”.
Про це у зведенні станом на 18:00 повідомив прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку російські найманці зранку обстріляли Авдіївську промзону. А згодом, упродовж декількох годин, били з гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших опорних пунктах поблизу шахти “Бутівка”. Українські військові у відповідь накрили противника щільним вогнем. У результаті цього протистояння троє наших бійців отримали поранення, зазначили у штабі.

Найбільша активність противника з 0:00 до 18:00 була зафіксована на Луганському напрямку. Тут бойовики з 82-міліметрових мінометів били по наших позиціях на околицях Новоолександрівки та Катеринівки. На підступах до Кримського злочинці двічі відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, працювали снайперські пари.

На Приморському напрямку близько 8-ї ранку бандити випустили 10 мін калібру 120 мм у районі Чермалика.

“Та незважаючи на бойову обстановку, у кожному прифронтовому місті і селищі, частині або на взводному опорному пункті по-своєму відзначили День Незалежності України. Для воїнів, які сьогодні під обстрілами боронили лінію розмежування, це свято особливе. Кожен з наших захисників знає – позаду них молода, розквітаюча європейська держава, де живуть близькі і рідні. Тут люди люблять працювати, мріють і будуть заможно жити. І тому у наших ворогів не має шансів. Адже ті хто несуть руйнування, війну, застосовують тактику «випаленої землі», приречені на поразку”, – заявили в штабі АТО.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна