“Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за теракт у Барселоні, в якому загинуло 13 людей

 

Терористична організація “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за теракт в іспанській Барселоні, внаслідок якого загинуло щонайменше 13 і травмовано понад 80 людей.

Про це оголосило підконтрольне терористам агентство Amaq, повідомляє УНІАН.

Напад стався в туристичному центрі Барселони, на пішохідному бульварі Рамблас: у натовп людей в’їхав мікроавтобус.

Як свідчать очевидці, водій їхав так, щоб зачепити якомога більше людей.

Фото El Pais

На даний момент відомо, що поліція затримала одного підозрюваного на ім’я Дріс Укабір. Його впіймали на трасі за декілька десятків кілометрів від Барселони.

Пізніше стало відомо про затримання другого підозрюваного.

Ще одного правоохоронці застрелили. За інформацією ЗМІ, він врізався в поліцейське оточення на проспекті Діагональ, після чого продовжив рух. Поліція наздогнала його в Сан-Жюс-Дасберн за десять кілометрів від центру Барселони. Там в результаті перестрілки його вбили.

Влада іспанського регіону Каталонія, столицею якого є Барселона, оголосила жалобу. Мер Барселони Ада Колау закликала всіх городян у п’ятницю, 18 серпня, опівдні провести хвилину мовчання в пам’ять про жертв атаки терористів.

Раніше керівництво муніципального транспорту скасував плату за проїзд в метро й автобусах у зв’язку з надзвичайною ситуацією.

Читайте також:

У Лондоні – новий теракт із в’їздом авто в натовп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна