У Лондоні – новий теракт із в’їздом авто в натовп

 

У ніч на понеділок, 19 червня, в в Лондоні стався нвоий інцидент зі спрямуванням авто в натовп, що має ознаки терористичного акту.

Телекомпанія Sky News із посиланням на очевидців повідомляла, що постраждало до десятка людей, коли водій навмисно спрямував мікроавтобус у групу людей.

Поліція Лондона на ранок уточнила дані: одна людина загинула на місці події, восьмеро доставлені до лікарень із серйозними травмами, ще двоє отримали медичну допомогу на місці та не були госпіталізовані.

Інцидент стався біля мечеті Фінсбері о 00:20 за місцевим часом. В цей час у храмі закінчилася молитва й люди виходили назовні.

У мікроавтобусі було три особи – двоє з них втекли після інциденту, ще одного чоловіка затримали люди, що були поруч, та передали полиції.

Імовірний мотив дій водія не уточнюється; твердження про те, що наїзд міг бути умисним, ґрунтується на розповідях очевидців.

До розслідування інциденту підключили антитерористичні підрозділи.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що наїзд мікроавтобуса на натовп людей на півночі Лондона розглядається поліцією як потенційний теракт, інформує The Guardian.

Мер міста Садік Хан засудив інцидент як “жахливу терористичну атаку” і пообіцяв збільшити кількість поліції на вулицях.

Читайте також:
У Львові авто в’їхало в натовп біля церкви, є жертви

Як писала “Новинарня“, у 2016 році сталися терористичні атаки з наїздами автомобілів у натовпи в Ніцці й Берліні, в січні цього року – в Єрусалимі, у квітні – в Стокгольмі, у червні – в Лондоні.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна