Пожежа в смт Опитне біля ДАПу: згоріли шість будинків, рятувальники приїхали вперше за три роки

 

13-14 серпня в селищі Опитне Ясинуватського району на Донеччині, що поруч із аеропортом, внаслідок пожежі, спричиненої обстрілами, згоріло шість будинків. Поширенню вогню завадили пожежники з МНС України в Донецькій області, які приїхали в селище вперше за три роки воєнного конфлікту.
Як передає “Новинарня“, про це у “Фейсбуці” повідомив Євген Каплін, представник гуманітарної місії “Проліска”.

Пожежа почалася після обстрілу ввечері 13 серпня – спочатку загорілася суха трава навколо селища, а вночі вогонь перекинувся на будинки.

“Ближче до ранку, силами місцевих жителів і військових, вогонь вдалося частково локалізувати, однак він не загашений повністю, (…) запалав черговий будинок… Горіння будинків супроводжується детонацією боєприпасів, які залишилися в них”, – писав Каплін.

За його словами, пожежа палала в “нижній” частині Опитного.

“Спільними зусиллями заступника глави обладміністрації Ігоря Стокоза, співробітників нашої організації, районної влади та маси людей, які робили звернення на МНС, вдалося організувати приїзд двох пожежних машин в селище в районі 13:00 і загасити сьомий будинок, який горів в цей момент, відбити вогонь від інших будинків”, – повідомляв волонтер.

У підконтрольному Україні смт Опитне – одному з найближчих до Донецького аеропорту, за даними місії “Проліска”, зараз проживають 43 особи, з них 21 – в “нижній” частині селища.
“Всі вони – старики, багатьом далеко за 70, деякі маломобільні, деякі сліпі від нескінченного, протягом останніх трьох років, життя у підвалах чи вцілілиз госпбудівлях”, – написав Євген Каплін.

смт Опитне, Ясинуватський р-н, Донецька обл.
ФОто: ФБ Євген Каплін

Увечері 14 серпня він повідомив, що в селищі знову спалахнула трава й придомові будівлі.
Однак близько 21:00 загоряння ще раз ліквідували, про що поінформував заступник голови ОДА Ігор Стокоз.

Читайте також:
У штабі АТО розповіли, як гасили степову пожежу на лінії розмежування,
попри обстріли “ЛНР”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна