У штабі АТО розповіли, як гасили степову пожежу на лінії розмежування, попри обстріли “ЛНР”

 

Українські пожежники за участі СЦКК та СММ ОБСЄ загасили пожежу в полі, що спалахнула між позиціями Збройних сил України і бойовиків “ЛНР” та загрожувала селу Новоолександрівка на Луганщині.

Як повідомив прес-центр штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК, надзвичайна подія сталася в понеділок, 7 серпня.

“Близько 10:00 до околиці села Новоолександрівка, що неподалік від міста Попасна, з боку позицій НЗФ ОРЛО підійшла хвиля вогню від палаючої сухої трави та стала швидко поширюватися в напрямку житлових і господарських будівель населеного пункту. В результаті зміни напрямку вітру пожежа охопила велику площу. Під загрозою опинилося все село.

Черговий спостережної групи «Попасна» одразу доповів про пожежу до штабу української сторони СЦКК, проінформував місцеві управління ДСНС та Національної поліції України, представників СММ ОБСЄ. Спільними зусиллями було організовано встановлення «режиму тиші», збір та виїзд групи для гасіння пожежі у складі екіпажу пожежного автомобіля та резервної мобільної групи спостережної групи «Попасна» української сторони СЦКК, до яких долучилися два патрульні екіпажі СММ ОБСЄ”, – ідеться в повідомленні.

Під час виконання пожежних робіт у районі вулиць Польової, Садової, Гагаріна та Первомайської військовослужбовці спостережної групи української сторони СЦКК супроводжували пожежний розрахунок та організовували співпрацю з місцевим населенням.

“Слід зазначити, що під час гасіння пожежі в районі вулиці Садової близько 13:00 з боку НЗФ ОРЛО було зафіксовано порушення режиму припинення вогню. Бойовики відкрили неприцільний вогонь з крупнокаліберних кулеметів, а їхні снайпери здійснили кілька пострілів в напрямку місця, де працював пожежний розрахунок та мобільна резервна група”, – заявили в штабі АТО.

Остаточно впоратися з пожежею вдалося ближче до 18-ї години. Серед місцевих мешканців ніхто не постраждав, житлові та господарські будівлі також вдалося захистити від вогню.

“Збройні сили України під час гасіння пожежі забезпечували неухильне дотримання режиму припинення вогню та самі допомагали рятувати мешканців Новоолександрівки та їхні оселі від стихії. Бойовики НЗФ ОРЛО в цей же час своїми обстрілами намагалися перешкодити приборканню пожежі та провокували ЗСУ на відкриття вогню у відповідь”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Доба АТО: 18 обстрілів, один загиблий і двоє поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна