Доба АТО: 18 обстрілів, один загиблий і двоє поранених

 

Минулої доби, 7 серпня, незаконні збройні формування на Сході 18 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Один український воїн загинув, ще двоє отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Ввечері і вночі на більшість обстрілів ворога сили АТО відповідали щільним вогнем. Нерідко наша відповідь була досить агресивною і мала для противника фатальні наслідки”, – сказано у зведенні.

Донецький напрямок. Наприкінці доби практично всю ніч тривало вогневе протистояння у районах Авдіївки та на шахті “Бутівка”. Російсько-окупаційні угруповання використовували міномети калібру 82 мм, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.
До 18:00 під гранатометний вогонь потрапили українські опорні пункти в районі Невельського.

На Луганському напрямку бойовики ввечері використовували заборонені міномети калібру 82 мм неподалік Кримського та Трьохізбенки. А близько 22-ї години випустили шість мін калібру 120 мм по позиціях ЗСУ в районі Новотошківського.

На Приморському напрямку бандити били з мінометів і гранатометів по українських укріпленнях у Новомихайлівці, Чермалику та Водяному. В результаті гранатометного обстрілу нашого опорного пункту в районі Талаківки ввечері двоє військових отримали поранення.

Як уже повідомляла “Новинарня“, близько 13-ї години від кулі ворожого снайпера загинув наш боєць неподалік Мар’їнки.
Також бандити випустили дві міни калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО на підступах до Широкиного.

Як зазначалося у вечірньому зведенні напередодні, “російсько-терористичні угруповання суттєво зменшили провокативні обстріли позицій української армії. За нашими оперативними даними, насамперед, це пов’язано зі спекотною погодою та можливістю виникнення пожеж, у яких місцеві жителі звинувачуватимуть бойовиків”.

Нагадаємо, 6 серпня ворог так само 18 разів порушував “режим тиші”, тієї доби бойовики застосовували ракетні системи залпового вогню.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна