АТО: двоє поранених, ворог застосував РСЗВ

 

За минулу добу, 6 серпня, бойовики на Сході 18 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Двоє українських військових отримали бойові поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, зазначаючи, що ситуація в районі проведення операції “і далі залишається напруженою, проте контрольованою українською армією”.

У штабі відзначають “невелике зменшення кількості обстрілів позицій Збройних сил України з боку російсько-окупаційних угруповань” (напередодні обстрілів зафіксували понад 30).

Якщо вдень найгарячіше було в районі Авдіївки, то ближче до вечора ворог сконцентрував активність на Маріупольському напрямку. 
Так, після 18-ї години, бандити двічі били по наших укріпленнях поблизу Водяного із мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї.
Внаслідок одного з таких обстрілів один український боєць отримав поранення.

Крім того, вчергове, грубо порушуючи Мінські домовленості, злочинці застосовували 120-міліметровий міномет неподалік Широкиного та Павлополя.

О 22-й годині бойовики в районі Широкиного випустили щонайменше 18 снарядів з реактивної системи залпового вогню .

Близько 21-ї години ще один український захисник отримав поранення в результаті ворожого обстрілу нашого опорного пункту в районі Новотроїцького.

“У відповідь сили АТО накрили бойовиків щільним вогнем із великокаліберних кулеметів”, – ідеться в повідомленні.

На Луганському напрямку наприкінці доби незаконні збройні формування двічі застосовували стрілецьку зброю і автоматичні гранатомети неподалік від Новоолександрівки та Новотошківського.
Раніше, приблизно о 16-й годині, бандити випустили три міни калібру 120 мм по українських захисниках у районі Кримського.

Донецький напрямок. На початку доби 6 серпня, після опівночі, бойовики тричі з різних напрямків вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів по наших позиціях на підступах до Авдіївки. А близько другої години ночі ворог застосовував озброєння БМП неподалік Пісків.

Читайте також:
Україна зібрала інформацію про 90 осіб у полоні ОРДЛО
із 137-ми зі списку на обмін, – Геращенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна