На тлі масових відключень електроенергії в Криму “згоріла” більшість генераторів

Так званий “віце-прем’єр” окупаційного уряду Криму Володимир Сєров доручив провести службове розслідування у зв’язку з тим, що велика частина дизель-генераторів на півострові опинилася в неробочому стані.

Про це повідомляє прес-служба кримського уряду в четвер, 10 серпня.

“У тому, що з 284 дизель-генераторів у нас працює тільки 75, винні не погодні умови, а люди, що обіймають певні посади. Прошу провести службове розслідування, доповісти про причини і конкретних осіб, винних в тому, що під час аномальної спеки, за наявності власних можливостей, ми не забезпечили потребу у необхідній кількості електроенергії”, – сказав Сєров.

Уранці 10 серпня міністр енергетики Росії Олександр Новак розпорядився перевірити все наявні в анексованому Криму генератори.
На нараді в Ялті Новак зазначив, що обсяг енергоспоживання в Криму і в регіоні сусідньої Кубані 7 серпня “перевищив історичний максимум навантажень і становив 1249 Мвт”.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 липня практично весь Крим залишився без електрики через спеку на Кубані.
За кілька днів у окупованій Євпаторії сталося 14 аварійних відключень світла. Вночі 6 серпня опинилися знеструмленими населені пункти в районі Судака і Старого Криму, наступного дня електрику відключили в Гурзуфі, Севастополі і Сімферополі тощо.

З грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України. Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і енергомосту з Кубані.

Читайте також:
Крим знову був без світла. На ПБК ввели графіки тимчасового електропостачання

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна