Крим знову був без світла. На ПБК ввели графіки тимчасового електропостачання

 

Росія вводить графіки тимчасового відключення електропостачання на Південному березі Криму через перевищення допустимого навантаження на повітряній лінії “Сімферопольська-Ялта”.

Про це заявили в міненерго Росії, передає “Інтерфакс“.

“6 серпня, о 10:33 за Москвою, віддано команду на введення графіків тимчасового відключення споживання в обсязі 8 МВт (…) в енергорайоні ПБК. Причина: перевищення допустимого струмового навантаження по ПЛ 110 кВ “Сімферопольська -Ялта”. Інформація уточнюється “, – зазначає відомство.

Напередодні через аварію на підстанції “Старий Крим”, спричинену спекою, були знеструмлені населені пункти в районі Судака і Старого Криму, повідомило РІА “Новости-Крим” з посиланням керівника “Крименерго” Віктора Плакіду.

“Причина [відключення електропостачання] – аномальна спека, дуже високі температури і навантаження. Цим, на жаль, викликані відхилення від норми в роботі обладнання”, — сказав він.

За словами Плакіди, вночі на підстанції проходили роботи з відновлення обладнання, що вийшло із ладу. В даний час дана команда ввести його в роботу.

“Вчора ми відновили електропостачання всіх населених пунктів, роботи організували в ніч на підстанції “Старий Крим”, вони проводилися до повної заміни пошкодженого обладнання. Зараз дана команда на введення в роботу обладнання, яке було відновлено”, — заявив Плакіда.

На півострові встановилася спека в 38-40 градусів Цельсія, жителі активно користуються кондиціонерами.

Централізоване електропостачання Криму при сумарному споживанні близько 1280 МВт забезпечується за рахунок власної генерації (близько 195 МВт), генерації мобільних ГТеС (285 МВт) і перетікання потужності з боку ОЕС Півдня РФ по енергомосту (до 800 МВт).

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня майже по всьому Криму зникла електрика через спричинену спекою аварію в Краснодарському краї РФ, звідки світло на півострів подають по енергомосту.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна