Доба АТО: 28 обстрілів, троє військових ЗСУ загинули, дев’ять поранені

 

За минулу добу, 8 серпня бойовики незаконних збройних формувань на Сході 28 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Троє українських військових загинули, ще восьмеро отримали поранення, один – бойову травму.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Ввечері найгарячіше було на Приморському напрямку. В результаті ворожої провокації із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї один український захисник загинув поблизу села Водяне. Внаслідок мінометного обстрілу українських укріплень поблизу Широкиного один наш військовий отримав поранення.
Наприкінці доби під мінометний вогонь бойовиків потрапили позиції ЗСУ в районі Талаківки та Красногорівки, з озброєння БМП злочинці двічі били по українських захисниках у Чермалику.
До 18:00 ворожа БМП працювала по наших опорних пунктах на підступах до Чермалика.

Як інформувала вчора “Новинарні“, близько 4-ї ранку незаконні збройні формування вели обстріл українських укріплень неподалік Мар’їнки, у відповідь сили АТО накрили противника щільним вогнем. В ході цього протистояння одне з наших озброєнь вийшло з ладу та розірвалось. Внаслідок цього трагічного інциденту двоє українських військових загинули, п’ятеро – дістали поранення.

Втрати визнав командир 46-го батальйону “Донбас-Україна” (54 омбр) полковник В’ячеслав Власенко (“Філін”).

На Луганському напрямку ввечері бойовики застосовували міномет калібру 120 міліметрів неподалік Новотошківського. Раніше били з мінометів калібру 82 мм також неподалік Троїцького.
Українські укріплення в районі Золотого, Троїцького та Новозванівки обстрілювали із озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
В результаті одного з таких обстрілів під Новоолександрівкою ще один український боєць отримав поранення.

На Донецькому напрямку напружена ситуація і далі зберігається на околицях Авдіївки та на шахті “Бутівка”. Тут увечері бандити активно застосовували міномети різних калібрів, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

“Практично на кожен обстріл з боку незаконних збройних формувань наші бійці відкривали щільний вогонь на ураження. Наразі втрати ворога уточнюються”, – ідеться у зведенні штабу АТО.

Читайте також:
У штабі АТО розповіли, як гасили степову пожежу на лінії розмежування,
попри обстріли “ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна