На Львівщині поховали ротного свободівського батальйону “Січ”, який наклав на себе руки

 

У місті Турка Львівської області поховали ветерана АТО Богдана Павлика (відомий також як Богдан Богданович), який покінчив з собою 4 серпня.
Про це повідомила 4-та рота “Січ” полку МВС “Київ”.

Похорон відбувся 6 серпня у військовому містечку.

У повідомленні сказано, що Богдан Богданович – перший ротний з позивним “Маестро”.
Раніше він служив миротворцем в Іраку (позивний “Боббі”), з моменту початку агресії Росії на Донбасі став біля витоків створення батальйону “Січ”, пройшов бойові дії в Пісках та Авдіївці.

“Друже, пам’ятай, що твої тренування не пройшли даремно, і ми пам’ятаємо: “Нас виковують із сталі, щоб вбивати москаля. Завтра “Січ” іде до бою – ворогам прийде п…” – зазначено в дописі підрозділу у “Фейсбуці”.

“В сім’ї там ніби все було нормально. Швидше за все, посттравматичний синдром, який він отримав. Він і в Іраку був, стояв біля витоків батальйону “Січ”, навчав людей, пройшов Піски, Авдіївку. Можливо, це дало своє … Був непоганою людиною, ротним. Був нагороджений державною нагородою. Але так сталося. Це життя. На жаль”, – сказав командир батальйону Олександр Писаренко, якого цитує УНІАН.

Батальйон “Січ” — добровольчий батальйон патрульної служби поліції особливого призначення, створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в місті Києві переважно з членів ВО “Свобода”.
У кінці серпня 2014 року близько 50 бійців “Січі” відправилися в зону проведення АТО на Сході України.
21 грудня 2015 року батальйон реформовано в 4-ту роту “Січ” полку “Київ”.

Про проблему суїциду ветеранів АТО читайте в матеріалі “Новинарні“:
Самогубства після АТО: тінь незримої загрози

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна