Конгрес США погодив проект посилення санкцій проти Росії, Ірану й КНДР

 

Конгресмени США від обох партій узгодили текст законопроекту про посилення санкцій проти Росії, Ірану і Північної Кореї.
Про це повідомила в суботу, 22 липня, лідерка демократичної меншості в Палаті представників Ненсі Пелосі, передає “Радіо Свобода”.

Очікується, що голосування відбудеться 25 липня.

При цьому Пелосі висловила побоювання, що включення до документа нового пункту – щодо КНДР – може знову викликати процедурну затримку з його прийняттям.

Своєю чергою член сенатського комітету у закордонних справах демократ Бен Кардін заявив, що консенсусу вдалося досягти в ході “інтенсивної дискусії”, і висловив сподівання, що обидві палати Конгресу ухвалять законопроект, а президент Дональд Трамп підтримає прагнення законодавців здійснювати жорсткішу політики щодо Росії.

Тепер за новий варіант документа повинні проголосувати і Палата представників, і Сенат.

Своєю чергою “Голос Америки” з посиланням на видання The Hill інформує, що Палата представників Конгресу США 25 липня розгляне законопроект, який обмежує можливість адміністрації президента Дональда Трампа послабити або скасувати санкції проти Росії.

“Білий дім закликав законодавців послабити положення про обмеження повноважень щодо зняття санкцій. Проте, як передбачається, законопроект передадуть на підпис президента без внесення такої зміни”, – йдеться у повідомленні.

Законопроект розглядатимуть за прискореною процедурою, згідно з якою для його ухвалення необхідно дві третини голосів конгресменів. Це також означає, що проект закону буде прийнято без можливості його ветування президентом.

Документ, крім розширення санкцій проти Росії, включає санкції проти Ірану через його програму розробки балістичних ракет. У найостаннішу версію законопроекту також включено санкції проти Північної Кореї.

Читайте також:
Сенат США погодив двопартійний законопроект щодо посилення
санкцій проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна