Сенат США погодив двопартійний законопроект щодо посилення санкцій проти Росії

 

У Сенаті Сполучених Штатів погодили законопроект, який передбачає нові санкції проти Росії через її втручання в президентські вибори у США, водночас законодавчо закріплюючи нинішні санкції через агресію Росії в Україні.
Сенатори оголосили про двопартійну угоду щодо документу, передає “Радіо Свобода”.

Сенатори від Демократичної та Республіканської партій з комітету із міжнародних відносин і банківського комітету погодилися із поправкою, яка додаватиметься до законопроекту про санкції щодо Ірану й також накладе на Росію нові санкції через порушення прав людини і надання зброї уряду президента Сирії Башара аль-Асада.

Що стосується санкцій, пов’язаних із виборами, то вони стосуватимуться “осіб, які здійснюють зловмисну кіберактивність від імені уряду Росії”, йдеться в короткому поясненні до законопроекту.

“Свобода” наголошує, що двопартійна поправка також передбачає застосування існуючих санкцій, які було введено відповідно до президентського указу, за умови, що Конгрес зможе розглянути і потенційно заблокувати будь-які спроби Білого дому пом’якшити такі санкції стосовно Росії.

“Кодифікуючи існуючі санкції і вимагаючи від Конгресу перегляду будь-якого рішення послабити чи посилити їх, ми гарантуємо, що Сполучені Штати продовжать карати президента Володимира Путіна за його нерозумні й дестабілізуючі дії”, – сказав лідер демократів у Сенаті Чак Шумер.

Він додав, що нові санкції також відправлять Росії від Вашингтона “потужну і двопартійну заяву”.

Очікується, що поправка буде проголосована разом із законопроектом про санкції щодо Ірану вже цього тижня.

Напередодні стало відомо, що Сенат США готує закон, який покарає РФ за втручання у вибори в Америці 2016 року. Документ може бути ухвалений вже цього тижня, заявив сенатор Ліндсі Грем. “Будь-який член Конгресу, який не хоче покарати Росію за те, що вони зробили, зраджує демократію. І якщо президент не підпише цей законопроект, щоб покарати Росію, він зрадить демократію”, – зауважив Грем.

Читайте також:
Сенат США планує нові санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна