Нацгвардія стала на захист затриманого в Італії старшого сержанта Марківа

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення ім. Кульчицького, старшого сержанта Віталія Марківа, затриманого 30 червня в Італії начебто за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі у 2014 році.
Про це йдеться у заяві НГУ від 1 липня.

“На даний момент старший сержант Віталій Марків служить у батальйоні Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він виїхав до Італії під час планової відпустки”, – сказано в повідомленні.

В НГУ зазначили, що офіційної інформації щодо затримання Марківа до Нацгвардії не надходило.
Разом із Генпрокуратурою нацгвардійцю буде надано допомогу.

Також у Нацгвардії повідомили, що в Україні правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова.

“За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ”, – підкреслили в НГУ.

“Хочемо наголосити на тому, що у 2014 році у батальйоні ім.Кульчицького в наявності не було жодного міномета”, – заявили в Нацгвардії, пояснюючи, що артобстріл міг виходити лише з боку бойовиків “ДНР”.

Читайте більше про цю справу та затримання Марківа:
Прецедент: поліція Італії арештувала українського воїна за “вбивство” на Донбасі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна