ГПУ не отримувала від Італії запитів у справі затриманого нацгвардійця Марківа

 

Італія не направляла в Україну запитів про правову допомогу для допиту українського військового Віталія Марківа, якого затримали в Болоньї за обвинуваченням у вбивстві італійського фотокора в 2014 році. Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін в ефірі телеканалу “112 Україна”.

За його словами, українська сторона зв’язалася з Італією з самого ранку 1 липня і донесла до колег “чіткий сигнал”: “В рамках кримінального провадження в Україні, яка розслідується СБУ, нами не виявлено жодних доказів, які свідчили б про те, що зазначений обстріл, який призвів до загибелі італійського журналіста, міг бути здійснений з української сторони”, – пояснив Єнін.

Заступник генпрокурора також розповів, що в Україні допитали ряд свідків, які вказали на ведення в той день (24 травня 2014) під Слов’янськом перехресного вогню.

Раніше “Новинарня” повідомляла, що заступника командира взводу батальйону ім. Кульчицького Нацгвардії України Віталія Марківа затримали в Італії 30 червня за підозрою у причетності до вбивства фоторепортера Андреа Рокеллі біля Слов’янська внаслідок мінометного обстрілу.
У НГУ та ГПУ заявляють, що в НГУ на той час не було мінометів, а вогонь вела артилерія російсько-терористичних військ.
Правова ситуація з Марківим ускладнюється тим, що він, за даними ЗМІ, є громадянином і України, і Італії.

Читайте також:
Нацгвардія стала на захист затриманого в Італії старшого сержанта Марківа

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна