Прокуратура направила Курченку нову підозру

 

Прокуратура направила Сергію Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Про це у вівторок, 30 травня, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

“Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів у так званій “злочинній схемі С. Курченка”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що складено повідомлення про підозру ще одному фігуранту злочинної організації, причетному до оборудок з паливом.

“За даними слідства, вказані особи перебувають за межами України, у зв’язку з чим їх оголошено у розшук”, – повідомили в ГПУ.

“Загалом у кримінальному провадженні наразі статус підозрюваних та обвинувачених мають 19 осіб. Серед них колишні керівники ПАТ “Одеський нафтопереробний завод”, державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали судозаходи до морських портів з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства”, – зазначили в Генпрокуратурі .

Як відомо, у січні 2017 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу олігарху часів президента Януковича Курченку у вигляді тримання під вартою.
У березні 2016 року Генпрокуратура оголосила українському олігарху-втікачу Сергію Курченку підозру за вчинення злочинів у банківській галузі. Також ГПУ оголосила підозру Курченку у  справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ “Укргазвидобування”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна