Після заборони россоцмереж аудиторія Facebook в Україні зросла на 1,5 мільйона

 

За два тижні після заборони російських соцмереж кількість українських користувачів “Фейсбуку” зросла на 1,5 мільйона. Такі дані наводить Watcher.

“Якщо в попередні роки українська аудиторія Facebook росла стабільні 35-40%, то лише за останні 2 тижні вона зросла на півтора мільйони. І складає станом на 30 травня 8,3 млн.”, – зазначає видання.

За методологією Facebook користувачами соцмережі є люди, які хоча б один раз протягом останніх 30 днів заходили в соцмережу будучи при цьому залогіненими. Тобто в цій статистиці не враховуються зареєстровані користувачі, які не заходять в соцмережу протягом останніх 30 днів, а також люди, які не зареєстровані в соцмережі, але переглядають її контент.

За останні 8 років – з квітня 2009 року – аудиторія Facebook в Україні збільшилася з 63 тисяч до 8,3 мільйона.

Як писала “Новинарня“, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня, президент Порошенко 15 травня підписав указ про додаткові санкції проти тисяч компаній та фізосіб. Відповідно до нього діє заборона інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі інтернет до російських соцмереж “Вконтакте”, “Одноклассники”, сервісів Mail.ru, “Яндекс” тощо.

Читайте також:
“Не ищи меня Вконтакте”. За день українська аудиторія Facebook зросла
на третину, найбільше – на Сході

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна