“Не ищи меня Вконтакте”. За день українська аудиторія Facebook зросла на третину, найбільше – на Сході

Після того як провайдери відповідно до указу президента почали блокувати доступ до російських онлайн-сервісів, в тому числі соцмережі “ВКонтакте”, українська аудиторія Facebook за день зросла приблизно на 35%.

“Проаналізувавши дані TNS KANTAR CMeter за другий день після оголошення про блокування російських ресурсів, стає чітко помітна тенденція сталого зростання охоплення Facebook”, – йдеться в повідомленні TNS Ukraine.

Як зазначають аналітики, найбільше Facebook приростає на Сході України – через початково нижчі показники. Швидше за все реагують на нововведення користувачі у віці 14-20 років.

Також соціальна мережа Google+ майже подвоїла денне охоплення аудиторії.

Читайте також:
Для окупації Криму Росія застосувала соцмережі, – американський аналітик

Як інформувала “Новинарня“, президент Порошенко указом 15 травня ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб, серед яких російські срвіси “Яндекс”, “Вконтакте”, “Одноклассники”, Mail.ru.
Провідні телеком-оператори заблокували россоцмережі 18 травня.

Станом на квітень 2017 року у 78% відсотків всіх користувачів інтернету в Україні, або близько 20 мільйонів людей, був аккаунт “Вконтакте”.

Читайте також:
Барчук щодо ВК і Яндекса: “народ наш народ не мудрий, на жаль”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна