Від буревію в Москві загинуло щонайменше 11 людей. ФОТО

 

Унаслідок потужного буревію, який пронісся над Москвою сьогодні, 29 травня, загинуло щонайменше 11 людей. Іще мінімум 50 осіб отримали травми.

Такі дані наводить російський “Інтерфакс“.

Більшість загиблих та постраждалих травмовані в результаті падіння дерев або різних конструкцій – зупинки громадського транспорту, альтанки тощо.

Фото ТАСС

 

Грозовий шквалистий вітер повалив дерева і в підмосковній резиденції прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

Як пише РИА Новости, кілька сосен не витримали напору стихії і впали на землю. Одна з них перегородила виїзд із парковки.

Через це на території резиденції певний час були заблоковані представники іспанського бізнесу і журналісти, які не могли виїхати, поки персонал усував наслідки негоди.

У столиці Росії оголошено “жовтий рівень” погодної безпеки. З середини дня там почалася сильна злива з поривчастим вітром, швидкість якого сягала 22 м/сек.

За шкалою Бофорта ураганом називається вітер швидкістю від 32 м/сек. Проте москвичі в соцмережах одразу охрестили удар стихії “ураганом”, адже наслідки буревію справді вражають.

Фото: epa/vostock-photo

За прогнозами синоптиків, така погода в Москві збережеться й 30 травня.

Водночас навіть такі складні погодні умови не вплинули на ажіотаж, пов’язаний із привезеними в Москву мощами святого Миколая Чудотворця.

Черга до святині, яка вже тиждень виставлена в храмі Христа Спасителя, розтягнулася на два кілометри, і жодна злива не змусила людей розійтися.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна