У Литві почалися двомісячні навчання НАТО за участю 25 держав

 

У литовському Каунасі сьогодні, 21 травня, розпочалися щорічні навчання НАТО у сфері комунікативної стійкості та систем зв’язку “Міцний кобальт-2017” (Steadfast Cobalt-2017).

Як повідомляє Міністерство оборони Литви, навчання триватимуть майже два тижні – до 2 червня. У них беруть участь близько 1,2 тис. військовослужбовців із понад 40 різних підрозділів 25 країн-членів НАТО.

У ході навчань оцінюватимуться навички комунікаційних одиниць НАТО забезпечувати належний обмін інформацією і підтримувати зв’язок між силами швидкого реагування Альянсу, а також між об’єднаними штабами організації в усьому світі.

Напередодні на півночі Польщі та прилеглій акваторії Балтійського моря стартували найбільші в цьому регіоні навчання НАТО Baltops-2017, у яких беруть участь понад 40 військових кораблів із 14 країн, передає Радіо Свобода.

Після початку агресії Росії проти України НАТО посилює свою присутність у Східній Європі, розміщуючи у країнах Балтії і Польщі чотири багатонаціональних батальйони. Керувати місією мають військові зі США, Великої Британії, Франції і Німеччини.

Читайте також:

Морпіхи ВМСУ взяли участь у натовських навчаннях у Румунії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна