Волонтери показали, як ЗСУ завдають превентивного удару по мінометних позиціях бойовиків. ВІДЕО

 

Безпілотні літальні апарати допомагають підрозділам ЗСУ упереджувати міноментні атаки бойовиків.

Відео, яке демонструє ефективність роботи безпілотника, опублікували на сторінці у “Фейсбуці” волонтери фонду “Повернись живим”.

“Попередній виліт БПЛА до позицій, які зняті на відео, показав – ворог привіз значний боєкомплект до мінометів і готувався завдати удару. На щастя, терористам цього зробити не вдалося…
Як видно на даному відео – нашими патріотами було завдано превентивного удару, який зіпсував усі плани загарбників. І треба зауважити – на довгий час відбив у них бажання відкривати вогонь у наш бік”, – зазначили у “Повернись живим”.

“Все це стало можливим завдяки тому, що БПЛА дозволяє коригувати вогонь з висоти пташиного польоту, і максимально точно завдавати удару. І в підсумку, не тільки економити снаряди, а й рятувати життя українських солдатів.
Упереджувальний удар – найважливіший фактор в окопній війні, який дозволяє дезорганізувати дії противника і мінімізувати втрати особового складу зі свого боку. Ми ставимо перед собою досить-таки амбітну мету – навчити наших солдатів і посилити кожен батальйон на передовій такими сучасними гаджетами”, – наголошують волонтери.

Читайте також:

На українській території Луганщини обстріляно безпілотник ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна