На українській території Луганщини обстріляно безпілотник ОБСЄ

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявила, що в напрямку її безпілотного літального апарата були здійсненні постріли зі стрілецької зброї на підконтрольній Україні території. Про це йдеться у повідомленні на сайті ОБСЄ.

Ідеться про те, що 26  Луганщиниберезня о 12.45 четверо членів патруля СММ на двох броньованих автомобілях зупинилися за 500 м на північний схід від контрольованого урядом України села Оріхове-Донецьке (за 44 км на північний схід від Луганська, 2 км на північ від Кримського).

Після того, як пройшло декілька хвилин з часу запуску спостерігачами безпілотного літального апарату середнього радіусу дії, приблизно о 13.10 представники місії ОБСЄ побачили ще один безпілотник, який пролітав безпосередньо над місцем перебування представників СММ ОБСЄ. Цей безпілотник за розміром був трохи більшим за літальний апарат місії, темнішим за кольором і наближався з позицій півдня і південного заходу на висоті приблизно 100 метрів.

Як зазначили спостерігачі, невідомий безпілотник за звуком польоту мав електродвигун.

У зв’язку з цим спостерігачі одразу ж почали здійснювати процедури з приземлення власного БПЛА.

В той же час інший безпілотник продовжував літати над позиціями спостерігачів, зробивши три кола та, невпинно набравши висоту, полетів в напрямку заходу, зазначається в повідомленні.

“Пізніше, менш ніж за півхвилини, СММ почула десять одиночних пострілів зі стрілецької зброї на відстані 200-300 метрів із заходу. Тривалість пострілів становила близько 30 секунд. За оцінкою СММ, постріли були зроблені в напрямку безпілотного літального апарату СММ, який перебував за 200-300 метрів на захід та на висоті менш ніж 100 метрів”, – стверджують у місії ОБСЄ.

При цьому спостерігачі змогли нормально приземлити свій безпілотний апарат на землю.

О 13.22 патруль СММ покинув дану місцевість.

Місія ОБСЄ поінформувала Спільний центр з контролю та координації про цей інцидент та зробила запит за подальшим роз’ясненням.

Читайте також:
Штаб АТО: за добу ворог п’ять разів застосував безпілотники, є загроза терактів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна