НАБУ підтвердило затримання екс-нардепа Мартиненка

 

У Національному антикорупційному бюро України підтвердили затримання колишнього народного депутата з фракції “Народний фронт” Миколи Мартиненка.

“Підтверджуємо затримання”, – сказали агентству “Інтерфакс-Україна” в НАБУ.

За кілька хвилин до цього нардеп Сергій Лещенко на своїй сторінці у “Фейсбуці” написав: “Мартиненка затримано силами НАБУ у справі отримання відкатів за контрактами “Енергоатому” на свою панамську компанію з рахунками у Швейцарії”.

Колишнього народного депутата повезли до офісу НАБУ.

Читайте також:
НАБУ затримало 10 осіб, причетних до “справи Мартиненка”, – ЗМІ

Як відомо, 30 листопада 2015 року один із фінансових стовпів фракції “Народний фронт”, що входить до коаліції, Микола Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень у зв’язку з корупційним скандалом, що вибухнув навколо його імені. Парламент 22 грудня 2015 року прийняв відповідну постанову.

Депутат Сергій Лещенко повідомляв, що НАБУ розслідує два кримінальні провадження, фігурантом яких є Мартиненко: за фактом одержання хабарів під час закупівлі НАЕК “Енергоатом” обладнання у чеської Skoda JS із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 368 ККУ, а також у провадженні стосовно посадових осіб ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 5 ст. 191 ККУ.

Мартиненка допитували 18 січня 2016 року.

Солом’янський райсуд Києва 11 січня 2017 року відмовив стороні захисту екс-депутата в закритті провадження, водночас зобов’язавши НАБУ розглянути клопотання представника Мартиненка й у встановлені законом терміни поінформувати про результати.

Читайте також:
Лещенко розповів про $67 тисяч, які йому платять за дискредитацію Мартиненка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна