Мартиненка вперше допитало Національне антикорупційне бюро України

 

Національне антикорупційне бюро сьогодні допитало колишнього народного депутата від “Народного фронту” Миколу Мартиненка як свідка у двох справах.

“Першу справу розслідує НАБУ за фактом закупівлі держпідприємством “Східний ГЗК” уранового концентрату австрійського акціонерного товариства, а іншу справу – за фактом отримання хабарів під час закупівлі держпідприємством “Енергоатом” обладнання в чеського АТ “Шкода”, – повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфир журналістам після допиту Мартиненка, передає “Інтерфакс-Україна”.

За її словами, екс-нардепа допитували як свідка, оскільки розслідування йде за фактами і підозр ще нікому не висунуто.

Сам нардеп не повідомив журналістам подробиць допиту, пославшись на таємницю слідства.

11 грудня НАБУ інформувало, що почало розслідувати два кримінальні провадження проти Мартиненка. Однак допитати політика-бізнесмена вдалося не відразу. Наприкінці грудня він послався на хворобу, а 11 січня – на зустріч зі швейцарським прокурором у Берні.

Мартиненка першим почав звинувачувати в корупції нардеп від БПП, автор журналістських розслідувань Сергій Лещенко. Це призвело до того, що чільний представник “Народного фронту” склав мандат.

Читайте також:
Лещенко розповів про $67 тисяч, які йому платять за дискредитацію Мартиненка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна