У Керченській протоці затонув суховантаж РФ з українцями під прапором Панами

 

Російський суховантаж “Герої Арсеналу” в середу, 19 квітня, затонув в акваторії Чорного моря в районі Керченської переправи. Про це, посилаючись на МНС РФ, інформує агентство РІА “Новости

За інформацією ГУ МНС Росії по Краснодарському краю, вранці надійшло повідомлення про те, що в районі Керченської протоки зник з радарів суховантаж.

“Інтерфаксу” у прес-службі “Росморрічфлота” уточнили: “Через сильний шторм суховантаж водотоннажністю 3,5 тисяч тонн розколовся надвоє й затонув”.

Як уточнила “Новинарня“, судно “Герої Арсеналу” йшло під прапором Панами з порту Азов (Ростовська область РФ) до Туреччини з вантажем зерна, інформують в МНС Росії.
Порт приписки – Херсон.

На затонулому судні “Герої Арсеналу” було дев’ять громадян України, двоє – з Росії та один – із Грузії. Капітан – росіянин.

Одного з 12 членів екіпажа судна піднято на борт у стані сильного переохолодження (це моторист-українець), ще з чотирма “налагоджено візуальний контакт”.

“Рятувальники бачать людей у рятувальних жилетах, на жаль, вони не можуть підняти їх на борт рятувальної шлюпки. Їх сильною хвилею відносить від корабля. Поки їхній стан незрозумілий”, – повідомив журналістам керівник прес-служби управління МНС РФ в окупованому Криму Володимир Іванов.

Представник окупаційного ГУ МНС Криму уточнив, що судно затонуло приблизно за 27 км від узбережжя півострова: “Орієнтовна точка прив’язки – село Яковенкове в районі Керчі”.

За даними морських рятувальних служб, судно на момент катастрофи стояло на рейді.

Сигнал лиха від капітана суховантажу надійшов приблизно о 03:54.

Довжина судна габаритна – 113,87 метрів, ширина габаритна – 13,19 метра.

Читайте також:
Прикордонники ФСБ РФ затримали в морі біля Криму
українське судно “Рибак Херсона”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна