Прикордонники ФСБ РФ затримали в морі біля Криму українське судно “Рибак Херсона”

 

Співробітники окупаційної прикордонної служби РФ у Криму затримали в Чорному морі українське риболовецьке судно “Рибак Херсона”.
Про це, посилаючись на прес-службу кримського прикордонного управління ФСБ Росії, 6 квітня повідомляє РІА “Новости”.

Російська окупаційна влада заявляє, що судно “порушило держкордон і заглибилося на територію РФ” 4 квітня.

Риболовецьке судно йшло під прапором України, порт приписки Іллічівськ, судновласник ТОВ “БАРУ Україна Одеса”.

Переслідував судно російський прикордонний сторожовий корабель “Аметист”. Його оглядова група висадилася на борт “Рибака Херсона” для проведення контрольно-перевірочних заходів.

“В результаті опитування десяти членів команди і капітана (всі є громадянами України) встановлено, що судно, здійснюючи розвідку водних біологічних ресурсів у відкритому морі, заглибилося на територію нашої країни (РФ) майже на 400 метрів”, – ідеться в повідомленні окупаційного відомства.

Кримська ПС ФСБ РФ також повідомляє, що капітана українського сейнера притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу в розмірі 60 тисяч рублів.

 

Читайте також:
Луценко закрив справу проти капітана, який вивів судно з окупованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна