На Донеччині передали до суду справи двох прокурорів – колабораціоністів “ДНР”

 

Затверджено обвинувальні акти та направлено до суду для заочного засудження справи щодо двох працівників обласної прокуратури Донеччини, які працювали там до жовтня 2014 року, після чого перейшли до “прокуратури ДНР”.
“За участь у терористичній організації, тобто скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, колишнім прокурорам загрожує до 15 років позбавлення волі”, – інформує прес-служба обласної прокуратури.

Зазначається, що колишній начальник відділу нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Донецької області перейшов на бік так званої “генеральної прокуратури ДНР” та був призначений на посаду “начальника управління нагляду за слідством, дізнанням та оперативно-розшуковою діяльністю”.

Інший колишній співробітник прокуратури Донеччини, який працював заступником начальника відділу роботи з кадрами, тепер – начальник так званого “управління кадрів та навчальних закладів генеральної прокуратури ДНР”.

“Нині обвинувачені продовжують співпрацювати з бойовиками, вчиняючи тим самим протиправні дії, які направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області”, – переказує прес-служба ГПУ.

Через те, що зловмисники переховуються від українського слідства та знаходяться на непідконтрольній українській владі території, стосовно них проводилась процедура спеціального досудового розслідування.

Читайте також:
Фінансиста “ЛНР” засудили до 10 років заочно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна