Фінансиста “ЛНР” засудили до 10 років заочно

Віталій Замуруєв

За матеріалами СБУ Тернопільський міськрайонний суд визнав організатора найбільшої фінустанови так званої “ЛНР” Віталія Замуруєва винним у фінансуванні тероризму та організаційному сприянні діяльності терористичної організації.

Вироком суду Замуруєва визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, та заочно засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Злочинця оголошено у розшук, повідомляє прес-центр СБ України.

“Співробітники спецслужби встановили, що в серпні 2015 року сорокарічний фінансист із Луганська Віталій Замуруєв заснував небанківську комерційну фірму «Росфингрупп». Структура за згодою так званого державного комітету податків і зборів «ЛНР» почала адмініструвати валютно-обмінні операції та грошові перекази, а також забезпечувати інтеграцію тимчасово окупованих територій у рублеву валютну зону. «Росфингрупп» також виплачує учасникам терористичної організації готівкові кошти з їх банківських рахунків», – йдеться у повідомленні СБУ.

За інформацією спецслужби, очолювана Замуруєвим компанія лише за останні півроку сплатила терористам понад 7 мільйонів гривень як плату за дозвіл на здійснення фінансових операцій.

Слідчі СБ України задокументували, що луганчанин брав безпосередню участь у підготовці бойовиками “Порядку ведення господарської діяльності суб’єктами господарювання, що здійснюють валютно-обмінні операції та грошові перекази”. Цей “документ” у березні минулого року затвердила так звана “рада міністрів ЛНР”.

Рішенням Ради національної безпеки та оборони України заблоковано проведення фінансових операцій підсудного на території нашої держави.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру главі “центробанку ДНР” Нікітіній

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна