МінТОТ обмежив кількість товарів, які можна переміщувати через лінію розмежування на Донбасі

 

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб обмежило кількість товарів (крім особистих речей та підакцизних товарів), дозволених для переміщення через лінію розмежування громадянами, сумарною вартістю 10 тис. гривень і вагою 75 кг на одну людину.
Про це йдеться в наказі міністерства №39 від 24 березня, який набув чинності з 1 квітня (дня офіційного опублікування).

Міністерство цим наказом також затвердило перелік товарів, дозволених для переміщення до/з гуманітарно-логістичних центрів і через лінію розмежування.

До нього включені: борошно, хлібобулочні та макаронні вироби, крупи, м’ясо, риба і морепродукти, ковбасні вироби, молочні продукти, яйця, цукор, соняшникова олія, сіль, прянощі, овочі, фрукти, кондитерські вироби та діабетичні товари харчового призначення.

Серед непродовольчих товарів: побутова хімія, письмове та канцелярське приладдя, книги, періодичні видання, товари особистої гігієни та індивідуальні косметичні засоби, одяг, взуття, дрібна побутова техніка, ліки (не більше 5 упаковок або одиниць кожного найменування) і медичні вироби, призначені для забезпечення життєдіяльності людини та контролю над її станом.

Із підакцизних товарів дозволено провозити 200 сигарет (або 250 г тютюну), 5 л пива, 2 л вина, 1 л міцних алкогольних напоїв.

З-поміж товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей громадян: платіжні картки (не більш трьох одиниць), один фотоапарат, кіно-, відеокамера, телевізор, переносний персональний комп’ютер, не більше трьох флеш-карт, не більше двох мобільних телефонів і переносних музичних інструментів, один переносний звуковідтворювальний пристрій (магнітофон, диктофон, програвач компакт-дисків), а також 0,5 л туалетної води і 100 г парфумерії.

Як писала, Кабмін постановою №99 від 1 березня затвердив порядок переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції (АТО) і доручив силовим та правоохоронним органам забезпечити протидію незаконному переміщенню товарів через лінію розмежування на Донбасі.

Читайте також:
Набув чинності порядок переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна