Друга версія у справі про вбивство Вороненкова – про контрабанду

 

У контексті вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова згадується справа по контрабанду у вищих ешелонах російської влади.

“Депутат Вороненков працював у Федеральній службі протидії наркотикам та контрабанді (РФ). Він був дуже відомий за гучною справою “Три кити”, яку розслідував його підрозділ”, – сказав на брифінгу 23 березня генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, ця версія вбивства Вороненкова розглядається разом зі свідченнями убитого в справі про державну зраду Януковича.

“У ході своєї діяльності було виявлено, що контрабанда в магазин “Три кити” є лише частиною великої контрабанди, якою займається ФСБ. За наслідком цього розслідування було звільнено декілька десятків генералів ФСБ, і, зокрема, людина, яка пізніше обіймала посаду в службі безпеки “Роснєфті”, якою керує [Ігор] Сечін – особа, достатньо наближена до президента Росії. Тому провідними версіями є як версія вбивства по справі Януковича, так і версія щодо контрабанди з боку ФСБ під прикриттям президента Росії”, – заявив Луценко.

Як відомо, справа про контрабанду меблів у 2006 році обернулася відставками високопоставлених чиновників у митниці, ФСБ, прокуратурі, уряді і навіть адміністрації президента Росії.

Читайте також:
Кілер Вороненкова помер на операційному столі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна