За призначення Брауна аудитором НАБУ “Опоблок” дав 14 голосів

 

Верховна Рада знову не змогла призначити власного “аудитора” для Національного антикорупційного бюро.

У рейтинговому голосуванні на ранковому засіданні 21 березня кандидатуру американця Роберта Сторча підтримали 178 депутатів, британця Найджела Брауна (якого пропонують фракції більшості та Банкова) – 202 депутати.

Відповідно до результатів рейтингового голосування, голова ВР Андрій Парубій поставив на голосування питання про призначення Брауна. Але це рішення підтримали лише 200 нардепів.

При цьому частина депутатів знову блокували трибуну на знак протесту проти висування Брауна.

Доповідав від профільного комітету Ігор Артюшенко, хоча голова комітету Єгор Соболєв, який брав участь у блокуванні, намагався протестувати проти цього.

Серед тих, хто голосував за призначення Брауна: БПП – 107 “за”, “Народний фронт” – 54, “Опозиційний блок” – 14, “Воля народу” – 10, “Відродження” – 9, РП Ляшка – 1, позафракційні – 5.
“Батьківщина” й “Самопоміч” не дали голосів.

Читайте також:
“Президенту потрібен всезагальний одобрямс серед аудиторів НАБУ”, – Чумак

Як відомо, це вже третя спроба провладної більшості протягнути кандидатуру Найджела Брауна на посаду аудитора НАБУ. Попередні рази його внесли в обхід комітету просто перед голосуванням у сесійній залі 23 лютого, ще раз – 16 березня. Тоді в парламенті також не знайшлося голосів за якогось із кандидатів.

Вважається, що завдяки підконтрольному аудиту НАБУ влада може зняти з посади директора Бюро занадто самостійного Артема Ситника, який зокрема притягнув до відповідальності голову ДФС Романа Насірова.
На противагу Брауну Сторч є ставлеником посольства США.

Читайте також:
Британець Браун, якого Банкова намагалася пропхати в аудитори НАБУ,
працював на російських олігархів, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна