Польські могили в Україні оскверняють найманці РФ, – Геращенко

 

Російські структури найняли громадян України, аби ті скоїли акт вандалізму щодо пам’ятників полякам у Львові. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” заявив радник міністра внутрішніх справ, депутат від “Народного фронту” Антон Геращенко.

Він зазначив, що українські націоналісти точно не мають жодного відношення до цих фактів осквернення польських могил.

“Це зробили найняті за невеликі гроші громадяни України за планом, розробленим у місті Москва. Мета плану проста – внести розбрат в українсько-польські відносини, що знаходяться сьогодні не в кращому стані, за принципом – чим гірше українцям і полякам, чим більше вони будуть ненавидіти один одного, тим краще для путінської Росії”, – вважає Геращенко.

За його словами, минулого року в листопаді-грудні Росія також замовила низку антисемітських акцій в Україні, кульмінацією яких було підкидання свинячої голови на могилу Цадика Нахмана в Умані. Також провокації Росії проявляються і в нападах на голову Інституту національної пам’яті Володимира В‘ятровича.

“Нашою відповіддю на російські провокації буде ретельне розслідування кожної такої провокації і залучення винних до кримінальної відповідальності з максимально можливим покаранням”, – підсумував Геращенко.

Як повідомляла “Новинарня“, в січні ц.р. вандали сплюндрували й зруйнували польський меморіал у селі Гута Пеняцька на Львівщині (його вже відновлено зусиллями обласної влади), а також польський меморіал у Биківні під Києвом.
11-12 березня невідомі осквернили також польські могили в селі Підкамінь у Бродівському районі та пам’ятник розстріляним у 1941 році польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна