На Львівщині знову сплюндрували польські могили

 

Вандали на Львівщині сплюндрували могили загиблих на кладовищі в селі Підкамінь (Бродівський район). Про це в неділю, 12 березня, повідомив представник Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Могили залили червоною фарбою, а на центральному хресті написали “Смерть ляхам” та намалювали свастику, інформує “Новинарня” з посиланням на “Українські новини”.

На місці інциденту працює слідчо-оперативна група.

 

Напередодні, 11 березня, невідомі таким самим чином осквернили пам’ятник розстріляним у 1941 році польським професорам, який встановлено на Вулецьких пагорбах у Львові.
Раніше, у січні, вандали сплюндрували й зруйнували польський меморіал у селі Гута Пеняцька на Львівщині (його вже відновлено зусиллями обласної влади), а також польський меморіал у Биківні під Києвом.
Українська влада припускає, що це роблять проросійські сили для погіршення відносин Польщі й України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна