НАБУ відкрило справу щодо незаконного збагачення Демчини, першого заступника голови СБУ

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у п’ятницю, 10 березня, внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного збагачення першого заступника голови Служби безпеки України (ст. 368-2 Кримінального кодексу України). Про це інформує прес-служба НАБУ.

“Підставою для реєстрації кримінального провадження, відповідно до ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, стали матеріали журналістських розслідувань”, – ідеться в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні журналісти-розслідувачі оприлюднили викривальний матеріал про маєтності й автопарк родичів Павла Демчини, першого заступника голови СБ України – начальника головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, який, згідно з декларацією, сам нібито живе в гуртожитку.

Розслідування даних фактів доручено Головному підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України.

В НАБУ також нагадали, що станом на 3 березня 2017 року на основі аналізу е-декларацій детективи Бюро за фактами внесення недостовірних відомостей (ст. 366-1 ККУ) та за фактами незаконного збагачення (ст. 368-2 ККУ) здійснюють розслідування 34 кримінальних проваджень.

Із них 15 стосуються суддів (щодо одного судді відкрито два провадження), вісім – народних депутатів України, два – голів райдержадміністрацій, два — керівників органів виконавчої влади, по одній – посадової особи органів юстиції, заступника голови обласної ради, правоохоронних органів та прокуратури, Державної фіскальної служби, військовослужбовця вищого офіцерського складу ЗСУ.

У ЗМІ генерал-майора Демчину називають наближеним до президентського фаворита Ігоря Кононенка та “смотрящим” за СБУ від партії влади.
Він очолив главк “К” СБУ після відставки Віктора Трепака.

Читайте також:
Демчина в СБУ завершив зачистку групи,
що затримувала “діамантових прокурорів”,
– Трепак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна