Демчина в СБУ завершив зачистку групи, що затримувала “діамантових прокурорів”, – Трепак

 

Із посади звільнений заступник начальника головного управління по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю СБУ Дмитро Нескоромний, який керував затриманням “діамантових прокурорів”. Таким чином було завершено “зачистку” групи, яка свого часу затримувала прокурорів Корнійця і Шапакіна.
Про це у “Фейсбуці” повідомив колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак.

“Учора звільнено з посади заступника начальника главку “К” СБУ Дмитра Нескоромного. Це кадрове рішення прийнято за поданням першого заступника голови СБУ – начальника главку “К” [Павла] Демчини”, – написав він.

“Полковник Нескоромний як тодішній мій заступник керував операцією по затриманню одного з “діамантових прокурорів”. Влітку минулого року його спочатку фактично відсторонили від виконання службових обов’язків (як у свій час мене), а зараз звільнили з посади з виведенням у розпорядження керівника СБУ”, – додав Трепак.

За його словами, цього звільнення Демчина домагався практично з моменту приходу на главк.

“Минулого року було також звільнено з посади співробітника СБУ, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. Деяких інших працівників главку “К”, які працювали по справі “діамантових прокурорів”, “правильно розтасували” по посадах”, – написав Віктор Трепак.

“Таким чином вчорашнє рішення тепер формально (бо фактично це було зроблено раніше) завершило повну “зачистку” кола співробітників СБУ, які мали відношення до реалізації справи “діамантових прокурорів”.
Можна стверджувати, що в цій частині Демчина виконав свої зобов’язання перед Шокіним, за генпрокурорства якого під кадрову зачистку потрапили слідчі і прокурори, які розслідували вказану справу”, – додав Трепак.

“Щось мені підказує, що наразі цікаві процеси відбуваються і з самою справою “діамантових прокурорів”. Підозріло тихо йде її розгляд”, – резюмував він.

Як відомо, справа “діамантових прокурорів” стосується першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, яких затримали у липні 2015 року за підозрою в отриманні 3 млн. гривень хабара.
Під час обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброя.

Трепак  у листопаді 2015 року пішов з посади.

У липні 2016 року Віктор Трепак повідомляв, що його наступник Демчина готує “зачистку” працівників СБУ, які розслідували справу “діамантових прокурорів”.

Читайте також:
Родина “діамантового прокурора” виявилася магнатами при незначній зарплаті

Суд зняв арешт із майна “діамантового” прокурора Корнійця,
визнавши його “забутий” шлюбний контракт, – Касько

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна