Порошенко: Мене не попереджали про підозру Насірову

Президент Петро Порошенко заявив, що його не інформували про оголошення підозри голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.
Про це він сказав під час зустрічі з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Мауером у понеділок, 6 березня, повідомляє прес-служба глави держави.

“Я думаю, що це є дуже яскравим прикладом: перше – що в Україні створена ефективна антикорупційна інфраструктура, друге – яскравим доказом того, що ця антикорупційна інфраструктура абсолютно незалежна”, – сказав він про розслідування НАБУ і САП справи Насірова.

“На сьогоднішній день оголошення підозри одному із керівників точно робиться без інформування президента. Я думаю, що це саме те, чого ми добивались, створюючи незалежну інфраструктуру”, – додав Порошенко.

Як відомо, в понеділок – після двох днів симуляцій і зволікання підсудного – Солом’янський районний суд Києва почав розглядати клопотання САП про обрання Насіров запобіжного заходу. Ніч перед цим відсторонений голова ДФС провів у залі суду. 
Суд відмовив захисту Насірова щодо проведення судово-медичної експертизи 6 березня.

6 березня громадські активісти так само пікетують будівлю суду в Києві, побоюючись, що Насіров, звинувачений у зловживанні службовим становищем та завданні збитків державі в розмірі 2 млрд. грн., може втекти.

При цьому суд уже вдруге пішов на перерву через повідомлення про “мінування” залу засідань.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”.

Читайте також:
“Був під снодійним”. Насіров у суді вже ходить і роздає інтерв’ю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна