Насіров залишається заблокований у суді, хоча вже вільний і вночі хотів піти

 

Після того, як о 23:52 в неділю голові ДФС Роману Насірову повідомили, що він вільний, податківець намагався встати і піти, але адвокати його стримали.
Про це заявив нардеп від “Самопомочі” Андрій Журжій біля будівлі суду у ніч на понеділок, 6 березня, передає “Українська правда”.

“Коли співробітники НАБУ оголосили Насірову, що він вільний і може вільно пересуватися, він намагався встати з ліжка відразу, але адвокати його попросили лежати, бо ще рано”, – повідомив Журжій.

Однак станом на ранок понеділка Насіров залишається в Солом’янському райсуді суді, на Вознесенському узвозі, 10, де він перебував на ношах, вдаючи непритомного.

Активісти блокують будівлю суду, який так і не обрав запобіжний захід голові ДФС. Вони розходитися не збираються і планують залишатися під судом до 9:30 ранку, коли може розпочатися засідання.

Перед північчю Насіров передав через представників Антикорупційної прокуратури та НАБУ прохання до голів цих відомств прибути до будівлі суду, де він перебуває, для  спільної заяви.
Про це журналістам повідомив один з адвокатів підозрюваного Олександр Лисак.

До будівлі суду зайшла група медиків разом із представниками САП.

У коментарі журналістам нардеп Мустафа Найєм зазначив, що повідомленням щодо “спільної заяви” сторона Насірова “штовхала представників САП та НАБУ на конфлікт з учасниками акції”.

Назар Холодницький заявив, що наразі до залу суду не приїде.

Зрештою до активістів вийшов адвокат Насірова та оголосив заяву від його імені.
Ідеться про те, що підсудний нібито “жодної хвилини не симулював і не робив з себе жертву”.
Насіров заявляє, що не вважає себе винним у злочині, який йому інкримінують, та погоджується на цілодобовий нагляд з боку САП чи НАБУ під час свого перебування в лікарні на час лікування чи у своєму помешканні.

Зрештою співробітники НАБУ, які охороняли Насірова в залі суду, залишили приміщення. Разом із ними пішли лікарі швидкої допомоги, повідомляє УНІАН.

Нардеп Журжій додав, що детективи НАБУ запропонували Насірову викликати швидку, на що отримали відповідь, що він допомоги лікарів не потребує.

ОНОВЛЕНО. Станом на 7:30 ранку Насіров, адвокати та громадські активісти лишаються на місцях у суді та навколо його будівлі.

Нагадаємо, суд з обрання голові Державної фіскальної служби Роману Насірову запобіжного заходу у неділю оголосив перерву у зв’язку з клопотанням адвокатів про відвід судді Олександра Бобровника. При цьому суд не зміг розглянути це клопотання нібито через відсутність чергового судді у вихідний день.
Термін арешту Насірова закінчився за 8 хвилин до 00:00 6 березня.
Протягом засідання адвокати вимагали перенести розгляд справи до “стабілізації стану здоров’я” Насірова, але суд відхилив це клопотання.
Захист  Романа Насірова не виключає оголошення нової підозри й нового затримання з боку звинувачення.
Речниця суду повідомила, що клопотання про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

Читайте також:
Найєм закликає “з чаєм” на пікет Солом’янського суду,
який відклав запобіжний захід для Насірова

 

Ідея адвокатів Насірова “упасти на больничку” загубила його кар’єру
й перетворила на посміховисько, – Лещенко

Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Слідство вважає, що голова Державної фіскальної служби протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ, причетним до Онищенка. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд. грн., вважають у Національному антикорупційному бюро.

Насірову вручили підозру після обшуків у ДФС ввечері 2 березня, коли він перебував у лікарні “Феофанія” і виглядав як непритомний. Адвокати заявляли про неправомірність підозри в такому стані. Лікарі нібито діагностували в нього інфаркт міокарду.
У суботу вранці, 4 березня, Насірова з “Феофанії” в супроводі спецпризначенців НАБУ перевезли для підтвердження або спростування діагнозу до Інституту кардіології імені академіка М. Стражеска. Там надали висновок, що Насіров не потребує невідкладної медичної допомоги.

Засідання Солом’янського райсуду з обрання Насірову запобіжного заходу мало розпочатися затрималося через повідомлення про замінування будівлі суду, яке не підтвердилось. Суд перенесли на ранок 5 березня, однак в неділю адвокати затягли процес.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає для Насірова арешту із можливою заставою в розмірі 2 млрд. грн., повідомив нардеп Мустафа Найєм.

Читайте також:
Якщо Насіров симулює – це врахують при арешті, – Ситник

Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС в день його народження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна