Доба в АТО: більше ста обстрілів, великі втрати, нова ескалація під Луганськом

 

110 обстрілів зафіксовано з боку проросійських бойовиків за минулу добу, 4 березня. Десятеро військових Збройних сил України поранені, двоє зазнали травм, один загинув.
Япро це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Порівняно з попередніми днями новим місцем ескалації став Луганський напрямок. Тут з артилерії калібру 152 мм ворог обстрілював позиції ЗСУ в населених пунктах Калиново-Попасна, Новозванівка та Троїцьке, з артилерії 122 мм та мінометів різних калібрів – Новоолександрівка, Кримське, Оріхове, Попасна, Катеринівка, Троїцьке та Новозванівка. ПТРК (протитанкові ракетні комплекси) бойовиків неодноразово вели вогонь по позиціях сил АТО в районі Кримського. Гранатомети, великокаліберні кулемети та снайпери – по Станиці Луганській (в районі ділянки обумовленого розведення сил і засобві). По Валуйському також вогонь вів снайпер.

На Маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії та мінометів різних калібрів загарбники обстрілювали Богданівку, Мар’їнку, Новотроїцьке та Водяне. Зі стрілецької зброї та гранатометів – Гнутове, Водяне, та Широкине. Талаківку, Новотроїцьке, Мар’їнку, Водяне і Лебединське обстрілювали снайпери. По Водяному та Широкиному вели вогонь БМП противника.

На Донецькому напрямку танк та міномети різних калібрів неодноразово обстрілювали Авдіївку, шахту “Бутівка”, Піски, Опитне, Верхньоторецьке, Зайцеве, Кам’янку, Луганське. Із гранатометів та стрілецької зброї ворог обстріляв Зайцеве і Троїцьке. Снайпер НЗФ вів вогонь по Зайцевому та Опитному.

Нагадаємо, про понад 100 обстрілів з боку бойовиків штаб АТО інформує п’яту добу поспіль.

Читайте також:
Підсумки зустрічі в Мінську 1 березня:
відео для ДФС і домовлене розведення в Станиці 7 березня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна