Суддю, яка в “ДНР” винесла смертний вирок, на Донеччині судять заочно

 

До суду скеровано обвинувальний акт для заочного засудження колишньої судді Апеляційного суду Донецької області Людмили Стратейчук, яку обвинувачують у співпраці з терористами “ДНР”. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донеччини.

Правоохоронці встановили, що в січні 2015 року суддя Апеляційного суду Донецької області Стратейчук порушила присягу, зрадила своїй країні та перейшла на бік бойовиків, зайнявши посаду “судді верховного суду ДНР”.

“Під час виконання своїх обов’язків, діючи всупереч Конституції України та чинного законодавства України, перебуваючи у Донецьку, Стратейчук Л. З., виступаючи у ЗМІ, що працюють на бойовиків, зазначила про створення військового трибуналу терористичної організації “ДНР” при “верховному суді ДНР” та розповіла про винесення трибуналом першого смертного вироку”, – інформує обласна прокуратура.

Таким чином, обвинувачувана вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України (“створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності…”).
Максимальна міра покарання по вказаній статті – 15 років позбавлення волі.

“Важливо зазначити, що на даний час зрадницю звільнено із займаної посади”, – зазначає обвинувачення.

Через те, що поплічниця терористів переховується від слідства, її судитимуть заочно.

Це почалося рік тому:
 “Суди ДНР” почали виносити смертні вироки

Екс-начальника міліції Красного Лиману за співпрацю з “ДНР”
засудили до 8 років тюрми заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна