Екс-начальника міліції Красного Лиману за співпрацю з “ДНР” засудили до 8 років тюрми заочно

 

У Донецькій області працівника МВС України, який у 2014 році перейшов на бік бойовиків, заочно засудили до 8 років ув’язнення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Лиманський міський суд (колишня назва міста – Красний Лиман) підтримав позицію прокуратури і визнав колишнього міліціонера винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України – “участь у терористичній організації”.

“Під час судових засідань, які проходили в порядку спеціального судового провадження, встановлено, що у квітні 2014 року, коли представники терористичної організації “ДНР” захопили м. Красний Лиман (нині Лиман) у Донецькій області, 42-річний виконуючий обов’язки начальника Краснолиманського міського відділу головного управління МВС України в Донецькій області, порушивши присягу, всіляко сприяв діяльності терористів”, – сказано в повідомленні.

За висновком суду, міліціянт-зрадник організував взаємодію з бойовиками щодо питань здійснення спільних заходів з охорони громадського порядку в місті, видавав накази про спільне патрулювання вулиць, виступав на мітингах, де публічно доповідав про тісну співпрацю міліції з терористами “ДНР”.

Після звільнення міста від бойовиків міліціонер зник і зараз перебуває на тимчасово окупованій терористами території, тому його судили заочно.

Читайте також:
Прокуратура Донеччини пропонує заочно засудити двох “депутатів ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна