У Києві затримали зловмисника, який крав бюсти з військового кладовища

 

Поліція Києва затримала зловмисника, який крав бронзові бюсти з могил на Лук’янівському військовому кладовищі.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на відділ комунікації ГУ НП столиці.

Спершу до Шевченківського управління поліції звернувся доглядач Лук’янівського військового кладовища з повідомленням: під час обходу він виявив пошкодження трьох монументів та відсутність на них бюстів, імовірно, виготовлених із бронзи.

Кримінальне провадження розпочали за ч. 1 ст. 297 (“наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого”) Кримінального кодексу України.

В.о. начальника відділу превенції Шевченківського управління поліції Володимир Катруша розповів: “Дільничні офіцери, працюючи над розкриттям злочину, встановили особу зловмисника і те, що він здав викрадені елементи з кольорового металу у пункт прийому вторинної сировини за межами району. Згодом його затримали”.

Викрадені бюсти вилучені та додані до кримінального провадження.

Відомо, що 37-річний зловмисник працював у Києві помічником двірника, ввін раніше судимий за скоєння розбійного нападу.

“У скоєному не зізнається, але правоохоронці мають обґрунтовані докази його вини. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу”, – інформує прес-служба поліції.

При цьому чоловікові загрожує штраф до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто до 3400 грн.), або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як відомо, Лук’янівське військове кладовище на місці поховань нижніх чинів доби І Світової війни на частині цивільного Лук’янівського кладовища. Новий некрополь заснований у 1943 році, спершу для упорядкування поховань із військових шпиталів. Сюди також було перенесено останки учасників оборони та здобуття Києва в ІІ Світовій війні, похованих на різних випадкових місцях.
У 1950-х роках кладовище обнесено капітальною огорожею, а з боку провулку між вулицею Дорогожицькою та Мельникова споруджено парадний вхід з урочистою архітектурно обробленою аркою.

Читайте також:
Олександра Олеся перепоховали на Лук’янівському цвинтарі в Києві. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна